Nová výzva 2023

Vyhlášení letošních výsledků scenáristické soutěže je za námi, vybrali jsme čtyři skvělé scénáře a finančně podpořili dalších pět autorů.

Za 17 let své činnosti nadace ocenila již 109 projektů 117 autorů, kterým rozdala téměř 12,5  miliónu korun.

Přibývá také počet úspěšných realizací scénářů, v posledních letech tempem dva filmy ročně. Na kontě máme nyní 16 filmů dle podpořených scénářů a na dva se mohou diváci kin těšit už v říjnu tohoto roku.

Současně se zveřejněním letošních vítězů byla vyhlášena další uzávěrka soutěže v oblasti literární, tzn. scenáristické přípravy celovečerních hraných filmů ve dvou kategoriích. Hlavní kategorie je určena pro všechny autory splňující podmínky nadace, kategorie Hvězda zítřka je určena pro autory do 33 let, kteří dosud nemají realizovaný žádný celovečerní scénář.

Pravidla a formuláře jsou k dispozici na našich stránkách v sekci Informace pro žadatele. Vaše dotazy rádi zodpovíme, můžete nás kdykoliv kontaktovat.

Těšíme se na vaše nové scénáře nejpozději do 28. února 2023!